The Rape of Lucretia

Info en tickets

The Rape of Lucretia

Opera vonk nieuwe productie

The Rape of Lucretia

Benjamin Britten - International Opera Academy

a5c5p000000LAYoAAO-a0b5p00001QZUNUAA5


De studenten van de International Opera Academy vertolken Benjamin Brittens kameropera over seksueel geweld en machtsmisbruik.

‘Nu is geen zee diep genoeg om mijn schande te verdrinken’, zo klinkt de wanhoop van Lucretia na haar verkrachting door de Romeinse, tirannieke koning Sextus Tarquinius. De gehuwde Lucretia, bekend voor haar trouw, weigert met het trauma van haar aanranding verder te leven, ook al wordt de tiran verbannen en een nieuw bewind geïnstalleerd. Benjamin Britten schreef zijn gestileerde kameropera The Rape of Lucretia tijdens de Tweede Wereldoorlog, in een periode die behalve door oorlogsgruwel getekend werd door een dramatische toename van misdaden en seksueel geweld. Van die historische context vertrekt regisseur Carlos Wagner voor een nieuwe, indringende versie van de opera met de jonge zangers van de International Opera Academy. In navolging van de componist leest hij het oorspronkelijke antieke verhaal als een allegorie over het onvermogen om macht te verwerven en te onderwerpen en als een case study in de politieke recuperatie van een misdaad, ongeacht het lot van het slachtoffer.

Een coproductie van Opera Ballet Vlaanderen.

1 uur en 35 minuten

ca. 1 uur 35 minuten, geen pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands) om 19u15

Engels met Nederlandse boventiteling

Deze voorstelling behandelt o.a. het thema seksueel geweld. Heb je hier achteraf vragen bij? Bel dan 106 en praat er in alle vertrouwen over.

Deze voorstelling behandelt o.a. het thema zelfmoord. Wie na deze voorstelling nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de zelfmoordlijn op nummer 1813 of bij Tele-Onthaal.


De makersFoto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons