Vake Poes; of hoe God verdween

Info en tickets

Vake Poes; of hoe God verdween

Vake Poes; of hoe God verdween

Lisaboa Houbrechts

a5c5p000000Xi4qAAC-a0b5p00001QY5Z0AAL


Regisseur Lisaboa Houbrechts maakt muziektheater over de kindertijd van meerdere generaties, met Bachs Johannespassie als leidraad.

Vake Poes; of hoe God verdween is het eerste luik van een fictief familie-epos dat drie generaties overspant. Lisaboa Houbrechts schrijft en ensceneert. Ze onderzoekt hoe het kleine met het grote, het intieme met het politieke en het heden met het verleden verweven zijn. Centraal staat een twaalfjarig meisje, de Kleindochter Aller Kleindochters, die aan het einde van de geschiedenis staat en in de verborgen trauma’s van het verleden duikt. In Vake Poes; of hoe God verdween zijn tekst en muziek intens met elkaar vervlochten. We maken kennis met Kleindochters grootvader aan vaders kant. We herbeleven zijn traumatische kindertijd en het verlies van zijn geloof, in een voorstelling waarin spelers, zangers en musici van alle leeftijden samenkomen en waarin fragmenten uit de Johannespassie van J.S. Bach een dramatisch verrassende rol vervullen.

ca. 1 uur en 45 minuten

Deze voorstelling behandelt o.a. het thema van seksueel misbruik. Heb je hier achteraf vragen bij? Bel dan 1712 en praat er in alle vertrouwen over.

Productie: laGeste (les ballets C de la B + kabinet k)

Coproductie: Opera Ballet Vlaanderen (BE), Toneelhuis (BE), Le Phénix Scène nationale de Valenciennes (FR), MC 93 (FR), Opéra de Lille (FR), Holland Festival (NL)

Met dank aan De School van Gaasbeek

Met steun van Stad Gent, de Vlaamse Overheid, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter


De makers

 • Lisaboa Houbrechts

  Tekst en regie

 • Johann Sebastian Bach

  Compositie

 • Pedro Beriso

  Muzikale leiding en arrangementen

 • Philippe Thuriot

  Arrangementen

 • Bert & Stijn Cools

  Muziekscore

 • Filip Peeters

  Scenografie en poppen

 • Oumar Dicko

  Kostuumontwerp

 • Fabiana Piccioli

  Lichtontwerp
Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons