Woman at Point Zero

Info en tickets

Woman at Point Zero

muziektheater festival wereldcreatie All Arias

Woman at Point Zero

LOD Muziektheater / Laila Soliman & Bushra El-Turk

a5cP60000006MibIAE-a0b0N00001O3hm5QAB


Een pakkende multimediale opera over uitbuiting en emancipatie, geïnspireerd door de gelijknamige roman van Nawal El Saadawi.

Woman at Point Zero is een nieuwe, multimediale opera die gebaseerd is op de gelijknamige roman van de Egyptische schrijver en feminist Nawal El Saadawi. Twee vrouwen ontmoeten elkaar een dag lang in de gevangenis: Fatma, een selfmade feminist en activist die werd veroordeeld voor doodslag, en Sama, een jonge, ambitieuze documentairemaakster die Fatma’s verhaal wil vertellen. Ze delen hun herinneringen, ervaringen en diepste geheimen. Aanvankelijk heerst veel wantrouwen, maar al snel krijgen nieuwsgierigheid en solidariteit de bovenhand en een intense vriendschap ontstaat.

Componist Bushra El-Turk, regisseur Laila Soliman, librettist Stacy Hardy en scenograaf en filmmaker Bissane Al Charif vertellen een universeel verhaal over uitbuiting, opoffering en een niet-aflatende zoektocht naar vrijheid. Onder leiding van dirigent Kanako Abe weerklinkt een bijzondere mix van westerse en oosterse muzikale tradities, uitgevoerd door muzikanten van over de hele wereld met traditionele folkinstrumenten.

Coproductie met LOD muziektheater, All Arias (deSingel, Opera Ballet Vlaanderen, Concertgebouw Brugge en Muziektheater Transparant), Royal Opera House London, Shubbak Festival London, Snape Maltings UK, Festival d’Aix-en-Provence, Grand Théâtre de Luxembourg. Met de steun van enoa, PRS Foundation, Fedora en AFAC.

ca. 1 uur


De makers

 • Bushra El-Turk

  Compositie

 • Laila Soliman

  Regie

 • Stacy Hardy

  Libretto

 • Aida Elkashef

  Video

 • ensemble ZAR

  Muzikale uitvoering

 • Carla Nahadi Babelegoto

  Zang

 • Dima Orsho

  Zang
Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons