Kartal Karagedik & Helmut Deutsch - Schubertrecital

Info en tickets

Kartal Karagedik & Helmut Deutsch - Schubertrecital

Kartal Karagedik & Helmut Deutsch - Schubertrecital

Kartal Karagedik & Helmut Deutsch

a5c5p000000LAe3AAG-a0b5p00001SmPDZAA3


Bariton Kartal Karagedik, bekend van zijn operarollen, ontmoette recentelijk pianist Helmut Deutsch, een legendarische begeleider. Samen plannen ze een liedavond gewijd aan Franz Schubert, die exclusief in de Opera van Antwerpen wordt uitgevoerd.

Bariton Kartal Karagedik, bekend van zijn rollen in Duc d'Albe, Don Carlos en recentelijk Le Nozze di Figaro bij Opera Ballet Vlaanderen, heeft onlangs pianist Helmut Deutsch voor het eerst ontmoet. Hem een legende noemen is een understatement: als vaste begeleider van onder andere Hermann Prey, Diana Damrau en Jonas Kaufmann is hij een eminence grise op het gebied van het liedrepertoire. Hun ontmoeting leidde onmiddellijk tot een concreet idee voor een liedavond gewijd aan de mythologische liederen en de figuur van de 'Wanderer' (de wandelaar) van dé meester van het lied, Franz Schubert.

De première van deze bijzondere liedavond, die ze later ook naar Istanbul zullen brengen, is exclusief voorbehouden aan het geliefde Antwerpse publiek, in de Opera van Antwerpen.

i.s.m. Antwerp LiedFest
Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons