Martens / De Keersmaeker / Brown

Info en tickets

Martens / De Keersmaeker / Brown

Martens / De Keersmaeker / Brown

Jan Martens / Anne Teresa De Keersmaeker / Trisha Brown

Data en tickets Vanaf €19
a5cP6000000sbllIAA-a0b5p00001SlYXMAA3


Drie choreografen, vijf keer 20e-eeuwse kamermuziek. Danslegende Trisha Brown deelt de affiche met Anne Teresa De Keersmaeker en Jan Martens.

Drie generaties, drie choreografen met elk hun eigen parcours, die toch in meer dan één opzicht in elkaars verlengde liggen. In een volmaakte dialectiek verenigen ze elk op hun manier eerbied voor muziek met een gelijkwaardige dans, regel met vrijheid, abstractie met herkenbaarheid en virtuositeit met minimalisme.

In haar beeldbepalende Twelve Ton Rose vond Trisha Brown, na enkele decennia als een van ’s werelds kopstukken in de postmoderne dans, een evenknie in de gebalde muziek van Anton Webern. Anne Teresa De Keersmaeker, een van haar bewonderaars, zou met haar proefstuk Fase op composities van Steve Reich dan weer het sanctum sanctorum van de Vlaamse danscanon voorgoed inpalmen. Jan Martens, fervent fan van beiden, creëerde in 2021 met zijn trefzeker flitsende ON SPEED een van de meest adembenemende choreografieën van de voorbije jaren. De heldere lijnen van componiste Graciela Paraskevaídis inspireerden hem tot de wereldcreatie van de avond: GRACIELA QUINTET

ca. 2 uur en 20 minuten, inclusief pauze

Ca. 2u10, inclusief pauze na Fase.

Na de voorstellingen op 25 mei (Theater 't Eilandje) en 9 juni (Opera Gent) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek.


De makers
Foto's


Data en tickets

Vanaf €19

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons