New ballet mécanique / Half life

Info en tickets

New ballet mécanique / Half life

Ballet performance nieuwe productie

New ballet mécanique / Half life

Richard Siegal / Sharon Eyal

Data en tickets Vanaf €19
a5c5p000000LATUAA4-a0b5p00001RJOvFAAX


Richard Siegal gidst onze dansers door klinkende en machinale universa, Sharon Eyal laat met pompende techno geen spiervezel onbewogen

Twee seizoenen geleden sloeg het pulserende Half Life in als een bom. Daarin toont Sharon Eyal hoe uit de onderdrukking van een groepsdynamiek toch telkens één individu weet te ontsnappen. Popinvloeden versmelten met klassieke tradities, het lichaam evenaart de machine en zelfs het duister wordt tastbaar. Behalve door de dans raakten toeschouwers massaal bedwelmd door de opzwepende, elektronische muziek van Ori Lichtik.

Waar Eyal haar carrière begon bij de legendarische Batsheva Dance Company van Ohad Naharin, startte de tweede choreograaf op het programma in de gelederen van de al even bekende William Forsythe. Richard Siegals interdisciplinaire zoektocht naar hedendaags ballet voerde hem al naar Europa’s grootste dansgezelschappen en -festivals, maar evengoed naar musea zoals het Centre Pompidou. Voor zijn wereldcreatie New Ballet mécanique slaat Siegal de handen ineen met installatie- en geluidskunstenaar Zimoun, die uit constructies van alledaagse elementen immersieve werelden schept vol beweging en klank.

ca. 2 uur, inclusief pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling


Na de voorstellingen van 6 okt (Opera Antwerpen) en 28 okt (Opera Gent) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek.


De makers

 • Richard Siegal

  Choreografie

 • Zimoun

  Scenografie en sound design

 • Flora Miranda

  Kostuumontwerp

 • Matthias Singer

  Lichtontwerp

 • Dansers Opera Ballet Vlaanderen

  Dans

 • Sharon Eyal

  Choreografie

 • Gai Behar

  Cocreatie

 • Ori Lichtik

  Compositie
Foto's


Data en tickets

Vanaf €19

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons