Ombra

Info en tickets

Ombra

Opera Ballet nieuwe productie wereldcreatie

Ombra

Alain Platel

Data en tickets Vanaf €21
a5c5p000000LATVAA4-a0b5p00001RJOvZAAX


Alain Platel brengt koorleden, dansers en orkestmusici samen voor een nieuwe voorstelling waarin ontmoeting centraal staat

‘Nooit was een schaduw van een boom zo heerlijk...’, klinkt het in Händels beroemde aria Ombra mai fu. Alain Platel en beeldend kunstenares Berlinde De Bruyckere laten zich inspireren door de schaduw van een boom als ontmoetingsplek, als een plaats waar overal ter wereld en doorheen de geschiedenis mensen samenkomen om uit te rusten, elkaar te treffen of problemen te bespreken. De Bruyckeres poëtische beeldenwereld lijkt een zielsverwant van Platels universum.

Na het overweldigende succes van C(H)ŒURS 2022 nodigt Platel opnieuw de koorleden, dansers en orkestmusici van Opera Ballet Vlaanderen uit tot een creatieve dialoog. Samen met zanger en performer TK Russell en gastchoreografen Mélanie Lomoff en Luis Marrafa creëren ze de voorstelling Ombra. Componist Steven Prengels ontwikkelt een nieuwe orkestpartituur waarin hij bekende klassieke meesterwerken van onder meer Händel, Bach, Mozart en Beethoven verweeft tot nieuwe betekenislagen.

ca. 2 uur

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling


Na de voorstellingen op 14 apr (Opera Antwerpen) en 5 mei (Opera Gent) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek.


Coproductie met laGeste


De makers


Data en tickets

Vanaf €21

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons