Schemer

Info en tickets

Schemer

vonk wereldcreatie

Schemer

Maja Westerveld

a5cP60000005dtZIAQ-a0b5p00001QY5f8AAD


Maja Westerveld laat inwoners van Gent, Antwerpen en Mechelen elkaar ontmoeten in een bruin café waar wordt gezongen en gedanst, getreurd en gevierd

Het is nacht. Buiten regent het. Vanuit de verte zouden we het onweer horen naderen, als de muziek niet zo luid stond. Binnen in het café schemert het. De donkerrode gordijnen houden de realiteit zorgvuldig buiten. Het ruikt er naar schraal bier, luchtverfrisser met zomerbries, zweet en sigarettenrook. De vloer kleeft van verspilde drank en vertrappelde ambities. Maar vergis je niet: hier zindert de lucht van onstuimige levenslust. Van schalkse blikken, sterke verhalen en goede voornemens. Terwijl de buitenwereld in een rottempo voorbij dendert, wordt in deze kroeg met elke vezel van het lijf gezongen en gedanst, getreurd en gevierd. Wees welkom.

Samen met inwoners van Gent, Antwerpen en Mechelen maakt regisseur Maja Westerveld een voorstelling waarin het café hun ontmoetingsplek wordt. Zelf is ze lid van het Mechelse gezelschap Abattoir Fermé, dat muziektheater afwisselt met visuele creaties, dans, teksttheater en opera. Centraal in haar werk staan producties voor en door een breed publiek, los van leeftijd of cultuur. In Schemer brengt ze stadsbewoners bij elkaar en weeft ze hun verhalen samen tot een meerstemmig tableau.

Coproductie met Kunstencentrum nona en Abattoir Fermé, in samenwerking met Kamerkoor Koriolis.

ca. 1 uur 30 min

Na de voorstellingen op 11 nov (Opera Gent) en 18 nov (Opera Antwerpen) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek. Deze voorstelling bevat stroboscopische effecten.


De makers


Beeldstorm


Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons