Zaalverhuur Opera Gent

Wist je dat je niet alleen welkom bent op onze voorstellingen, maar dat onze drie gebouwen ook het decor kunnen zijn van jouw eigen events?

Spreek en onze deuren zwaaien voor je open. Wij bieden een waaier aan vip-arrangementen om onze voorstellingen bij te wonen, maar daarnaast zijn beide theaters uiterst inspirerende evenementslocaties.

OPERA GENT

Opera Gent dateert van 1840 en is gelegen in het historisch centrum van de stad, aan de Kouter, met restaurants, hotels en winkels op wandelafstand. Er is parkeergelegenheid voor de deur en in de nabije omgeving. Ook voor gebruikers van de trein of het openbaar vervoer, is de bereikbaarheid optimaal.

Met zijn rijke versieringen, statige trappen en schitterende kroonluchters, is het een unieke setting Achter deze historische façade schuilt een flexibele infrastructuur.

Een professioneel team staat je bij en begeleidt je tot het einde. Samen met onze preferentiële traiteurs zorgen wij voor een exclusieve ervaring, zodat jij en jouw gasten op een geslaagd event kunnen terugblikken.

Adres
Schouwburgstraat 3
9000 Gent
(Bezoekersingang via peristylium)

AF Fotografie AF14989

EEN BEETJE GESCHIEDENIS

Het zijn de rijke Gentse industriëlen die in de eerste helft van de 19e eeuw de aanzet geven voor het bouwen van een nieuwe, luxueuze opera. Het gebouw moet een uithangbord worden voor hun grote, net verworven rijkdom. Stadsarchitect Louis Roelandt ontwerpt een buitengewoon kwalitatief urbanistisch ensemble tussen de Kouter - het socio-cultureel en economisch kloppend hart van de stad - en het Koophandelsplein waarvoor hij al het Justitiepaleis had ontworpen.

De 90 meter lange gevel van de opera nam quasi de volledige nieuw aangelegde Schouwburgstraat in beslag. Het ongewoon dynamisch grondplan (een L-vorm met langwerpige ruimtes in plaats van de traditionele vierkanten en cirkels uit het classicisme) en de sfeer van rijkdom en burgerlijk comfort vragen om een vernieuwde stijl en aanpak. Neorenaissance, met zijn rijke ornamenten en weelderige aankleding, hanteert deze taal perfect. Nieuwe technieken worden vooral om hun decoratieve eigenschappen gebruikt. Decoratie primeert immers op functionaliteit. Roelandt doet een beroep op twee gerenommeerde Parijse decorateurs om het interieur te ontwerpen: Humanité-René Philastre en Charles-Antoine Cambon. Het resultaat is een weelderig,harmonieus, samenspel van architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst met een iconografisch programma dat over het volledige gebouw verspreid is. Typerend is ook dat een groot deel van de publieke ruimtes een feest- en banketfunctie kregen.

Capture decran 6107 1

THEATERZAAL OPERA GENT

De Theaterzaal is een karaktervolle bonbonnière met perfecte technische voorzieningen en een akoestiek van wereldklasse. Zelf brengt Opera Ballet Vlaanderen een boeiende eigen programmering van opera, muziektheater, ballet en dans. Maar daarnaast wordt het podium geregeld vrij gemaakt voor diverse types evenementen zoals academische zittingen, gala-avonden, prijsuitreikingen, congressen, seminaries, concerten en filmvoorstellingen.

De Theaterzaal kan gecombineerd worden met drie Salons (Foyer, Redoutezaal en Lullyzaal) voor netwerkmomenten of break outs.

Capaciteit:

  • tot 650 zitplaatsen voor congressen en evenementen waar er gecombineerd wordt met de Salons
  • tot 900 zitplaatsen voor concerten
Jonas Roosens 20190919 JOR 3237 B

SALONS OPERA GENT

Drie afzonderlijke salons, Foyer, Redoutezaal en Lullyzaal vormen samen een 90 meter lange enfilade met een adembenemend ruimtelijk effect dat geaccentueerd wordt door het spel van de vele spiegels en prachtige lusters.

Afhankelijk van het opzet van uw event, kunnen ze afzonderlijk of in combinatie gebruikt worden.

De Redoutezaal

Deze ovalen balzaal straalt een vrolijke en elegante sfeer uit. Ze werd dan ook oorspronkelijk geconcipieerd voor het organiseren van feesten en bals.

Deze zaal is ideaal voor diners, recepties, lezingen, vergaderingen productpresentaties, intieme concerten, en professionele en bedrijfsmatige foto- of filmopnames.

22 Redoute

De Foyer

Het interieur is een geslaagde combinatie van neoclassicisme en renaissancisme. De ruimte is ideaal voor vergaderingen, borrels, recepties en diners.

AF Fotografie AF14989

De Lullyzaal

Is het orgelpunt van de suite van pronksalons. De architectuur raakt hier volledig ondergeschikt aan de adembenemende weelde van de ornamenten. De zaal komt vooral ‘s avonds tot zijn recht als de prachtige lusters, de ‘sac-à-perles’, ze de nodige luister en feeërie geven.

Deze zaal is ideaal voor concerten, lezingen, diners, recepties, seminaries, academische zittingen, productpresentaties en bedrijfsmatige en professionele foto- en filmshoots.

Lullyzaal c Studio Claerthout113786 F0002 TOER

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons