Carmen Van Nyvelseel

Carmen Van Nyvelseel studeerde in 2004 af als theaterkostuumontwerpster op de academie voor beeldende kunst in Antwerpen. Voor haar eindproject werkte ze rond ‘Terra Terra’ van Nicholas Lens gecombineerd met bewegingstheater.
Ze deed stages in de Vlaamse Opera tijdens de productie Les Contes d'Hoffman, woestijn ’93 De kelner van hout, Operahall La traviata en Les Truttes.
Ze werkte als kostuumontwerpster voor sociaal artistieke straattheaterproducties in Heist-op-den-Berg. Haar eerste productie in de Vlaamse Opera waarvoor ze de kostuums ontwierp was Amahl and the night visitors in een regie van Hugo Segers. Daarna werkte ze vooral als polyvalent kostuummedewerkster in de Vlaamse opera voor tal van producties.
Ze maakte voor Image Entertainment elfenkostuums, een prins op het witte paard met lakeien en een superhero voor een reclamespotje. Ze creëerde en maakte het decor, de rekwisieten en de kostuums voor de voorstelling Niemandsland (bewegingstheater) en werkte voor het ontwerpersduo Weyers en Borms Little red riding hood.

Sign up for our newsletter

Follow us