a5cP6000000HKc0IAG-003b000000YXSboAAH
© Marleen Dalhuijsen

Quirijn de Lang

De jonge Nederlandse bariton Quirijn de Lang maakte al op 22-jarige leeftijd zijn professioneel debuut als Papageno/Die Zauberflöte bij de Nationale Reisopera. Voor deze vertolking ontving hij de Vriendenprijs voor 'beste artistieke prestatie van het seizoen'. In vijf jaar tijd sinds dit debuut zingt hij regelmatig bij diverse operagezelschappen in de Benelux en daarbuiten. Zo creëerde hij de titelrol in de wereldcreatie van Achilleus van Wim Henderickx in de Vlaamse Opera.
Naar de Nationale Reisopera keerde Quirijn de Lang terug in producties van Flight, La Traviata en Der Freischütz (Fürst Ottokar). Ook werkte hij mee aan producties van de Nederlandse Opera Studio waaronder The Rape of Lucretia (Tarquinius) -in samenwerking met de Canadian Opera Company- en de veelbesproken productie La Tragédie de Carmen (Bizet/ Peter Brook) onder Pierre Audi. Met Audi werkte hij vervolgens samen voor de succesvolle vertolking van Tancredi in Il Combattimento di Tancredi e Clorinda (Monteverdi).
Quirijn de Lang is afgestudeerd aan het gerenommeerde Curtis Institute of Music in Philadelphia. Tijdens zijn studies nam hij reeds deel aan verschillende producties in rollen als Harlekin/Ariadne auf Naxos, Guglielmo/Così fan tutte, Masetto/Don Giovannni, Demetrius/A Midsummer Night's Dream, Tarquinius/The Rape of Lucretia, Polinesso/Ariodante, Malatesta/Don Pasquale, Nerone/L'Incoronazione di Poppea en Orphée/Les Malheurs d'Orphée. Hij vertolkte tevens de rol van Pelléas in de Amerikaanse première van Impressions de Pelléas (Debussy/ Peter Brook).
Quirijn de Lang is vandaag ook een veelgevraagd concert- en liedzanger. Hij zong reeds in diverse grote concertzalen in Nederland maar ook in Milaan, New York, Philadelphia en Santa Barbara. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam met Evocations van Roussel met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Marc Soustrot. Hij zong reeds onder tal van vooraanstaande dirigenten zoals Ton Koopman, Jaap van Zweden, Ed Spanjaard, Peter Rundel en werkte onder meer samen met regisseurs als Pierre Audi, Robert Carsen en Irina Brook.
Een recent engagement is Ottone/Agrippina (Händel) met het Combattimento Consort in de Benelux en Oost-Europa.
Behalve in Achilleus was Quirijn de Lang in de Vlaamse Opera Opera reeds te bewonderen in Carsens productie van Il Trittico (Marco), die tevens te gast was in Luxemburg, en in Arabella (Graf Lamoral).

Sign up for our newsletter

Follow us