Maak kennis met opera en ballet

Heb je altijd al willen weten wat er achter die mooie gevels van onze operagebouwen gebeurt? Kriebelt het om eens binnen te stappen? Wil je graag kennismaken met opera of ballet? Iedereen is welkom! Opera Ballet Vlaanderen brengt opera- en balletvoorstellingen, concerten, jeugdvoorstellingen en nog veel meer.

Ravel ma mre loye 27093269406 o 900x600

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Een avond bij Opera Ballet Vlaanderen is altijd onvergetelijk. Je beleeft er een mooie voorstelling in een unieke setting. De vriendelijke zaalmedewerkers staan altijd voor je klaar om je te helpen en de weg te wijzen in onze prachtige gebouwen. Op het podium mag je vernieuwende en ontroerende voorstellingen verwachten, met de beste artiesten uit binnen- en buitenland. Om te kunnen begrijpen wat er gezongen en gezegd wordt, kan je boven het podium de Nederlandse en Engelse vertaling meevolgen. En onder het podium, daar speelt ons groot Symfonisch Orkest. Kom langs en ervaar het met je eigen ogen en oren!

HOE KAN JE EEN TICKET KOPEN?

Via www.operaballet.be kan je eenvoudig een kaartje kopen. De prijs varieert, afhankelijk van het type voorstelling en je plaats, maar voor elk budget is er een stoeltje in de zaal. Zo heb je al een ticket vanaf 15 euro. Daarnaast bieden we ook heel wat verminderde tarieven aan. Krijg je graag persoonlijk advies over het programma (bijvoorbeeld over welke voorstellingen geschikt zijn voor kinderen) of hulp bij het bestellen van je tickets, contacteer dan de medewerkers van het bespreekbureau. Wil je meerdere voorstellingen bundelen? Wij bieden kleine en grote abonnementen aan in verschillende formules. Nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje via Facebook of Instagram.

HOE BEREID JE JE VOOR OP EEN VOORSTELLING?

Enkele dagen voor de voorstelling krijg je van ons een e-mail met je ticketgegevens, praktische informatie over je bezoek en achtergrondinformatie over de productie. Sommige mensen genieten het liefst onbevangen van een voorstelling. Anderen bereiden zich liever voor aan de hand van tekstmateriaal en audio-inleidingen die we gratis aanbieden via de website, het magazine, de sociale media of het programmaboek. Het mooi vormgegeven programmaboek geeft zowel een korte ‘instap’ die je wegwijs maakt in de materie, als langere reflecties over de thema’s waarop de productie focust. Wie wil kan 60 minuten voor aanvang van de meeste voorstellingen terecht voor een gratis inleiding: de ideale last-minute voorbereiding. Up-to-date info hierover krijg je ook in de voorstellingsmail die je op voorhand ontvangt.

HANDIG OM TE WETEN

  • Er is geen dresscode. De tijd dat je in ruisende baljurk of smoking naar de opera ging, is al even voorbij. Feestelijk, fashionable of gewoon: wat je ook aantrekt, wij vinden dat je er stralend uitziet!

  • Kijk op voorhand goed naar het startuur van de voorstelling. Als je een half uurtje op voorhand aankomt, heb je voldoende tijd om rustig je jas weg te hangen en je plaats te zoeken. Eens de voorstelling begonnen is, houden we de deuren van de zaal dicht.

  • Vanwege de brandveiligheid en het comfort van onze bezoekers vragen we om jassen, paraplu’s, rugzakken… in de vestiaire te laten. Het zaalpersoneel zorgt ervoor dat je spullen veilig zijn en dat je ze na afloop van de voorstelling snel terugkrijgt.

  • Je kan zowel voor als na de voorstelling iets drinken in de foyers. Ook tijdens de pauze is de bar geopend. Betalen kan met je bankkaart. Wil je voor de voorstelling iets eten? Dan kan je terecht in een van de vele restaurants en bars in de buurt van de operahuizen van Antwerpen en Gent. Voor een kleine honger bieden we in onze foyers enkele versnaperingen aan.

  • Wil je graag wat meer info over komende voorstellingen? Vergeet bij je bezoek het gratis OBV-magazine niet mee te nemen.

  • Kom je graag op voorhand eens piepen in de zaal? In beide operahuizen worden regelmatig rondleidingen georganiseerd. Reserveer best op voorhand, want de plaatsen zijn beperkt.

  • Roken, eten en drinken in de zaal is niet toegestaan. Ook mag er tijdens de voorstellingen niet gefotografeerd of gefilmd worden. Je kan onze huisregels nalezen op onze website.

Verdere praktische info over het verloop van onze voorstellingen vind je hier.

Blijf je graag op de hoogte van al onze activiteiten? Volg ons op Facebook en Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tot gauw!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons