Bereikbaarheid - Opera Gent


Het operagebouw is toegankelijk via De Kouter.
Rolstoelgebruikers kunnen het operagebouw betreden via het peristilium. Lees hier meer over toegankelijkheid.

Schouwburgstraat 3
9000 Gent
Contact opnemen? Kijk hier.

MET DE FIETS

De stad Gent heeft een handige routeplanner uitgewerkt voor al wie de stad met de fiets wil ontdekken. Check de fietsrouteplanner op fietsrouteplanner.gentfietst.be. Je kan je fiets achterlaten in de fietsrekken op de Kouter of aan het Koophandelsplein.

MET HET OPENBAAR VERVOER

TREIN

Station Gent-Sint-Pieters, bereikbaar via tram 1 of bus N1 (nachtlijn). Vanaf station Gent-Dampoort reis je te voet in ca. 25 minuten of met de bus naar de Kouter. Check de exacte uren op www.nmbs.be.

TRAM

  • tramlijn 1, halte Korte Meer of bus N1 (nachtlijn), halte Zonnestraat
  • tramlijn 2 vanaf P+R Gentbrugge of Gent Zuid, halte Korte Meer

Check de dienstregelingen via www.delijn.be.

MET DE ELEKTRISCHE TAXI

Gent biedt sinds kort een overzicht van alle Gentse taxi-ondernemingen die elektrische taxi's aanbieden. Deze zijn niet duurder dan gewone taxi's, maar veroorzaken geen luchtvervuiling. Samen houden we onze Gentse lucht proper!

Een overzicht vindt u op https://www.bondbeterleefmilie...

MET DE WAGEN

Opera Gent ligt midden in het stadscentrum, aan de Kouter. Opgelet: sinds voorjaar 2017 is het nieuwe circulatieplan in Gent in werking getreden. Dit heeft een invloed op de route die je kan nemen naar het centrum. Je leest er alles over op de website van Stad Gent. Houd ook rekening met het feit dat de opera in een lage-emissiezone ligt. Je kan hier bekijken of je wagen de zone mag binnenrijden.

Dichtstbijzijnde parkings:

Opgelet: uiteraard is de capaciteit van de parkings beperkt. Het openbaar vervoer nemen van aan de stadsrand is een minder stresserend alternatief.

Enkele alternatieven voor de gesloten P+R Gentbrugge vind je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons