Bereikbaarheid - Opera Gent


Het operagebouw is toegankelijk via De Kouter.
Rolstoelgebruikers kunnen het operagebouw betreden via het peristilium. Lees hier meer over toegankelijkheid.

Schouwburgstraat 3
9000 Gent
Contact opnemen? Kijk hier.

MET HET OPENBAAR VERVOER

TREIN

Kom je met de trein naar OBV, dan reis je dankzij het Bravo!-ticket voor de helft van de prijs. Het Bravo!-ticket is een retourticket in 2e klas met 50% korting dat door NMBS wordt aangeboden, specifiek voor concerten, festivals of evenementen.

Staat er een NMBS-code op je ticket? Dan kan je deze valideren op nmbs.be/bravo! vanaf 1 augustus 2023 en koop je een treinticket met 50% korting.

Vanaf station Gent-Sint-Pieters kan je gebruik maken van het openbaar vervoer en vanaf station Gent-Dampoort reis je te voet in ca. 25 minuten of met de bus naar de Kouter. Check de exacte uren op www.nmbs.be.

TRAM

  • tramlijn 2 vanaf P+R Gentbrugge of Gent Zuid, halte Korte Meer
  • Opgelet! Vanaf 6 januari 2024 rijdt lijn 1 niet meer. Vanaf station Gent Sint-Pieters kan je gebruiken van de tram T1 en afstappen aan halte Koophandelsplein (Zonnestraat), vlakbij Opera Gent.

Radpleeg de dienstregelingen via www.delijn.be.

MET DE FIETS

De stad Gent heeft een handige routeplanner uitgewerkt voor al wie de stad met de fiets wil ontdekken. Check de fietsrouteplanner op fietsrouteplanner.gentfietst.be. Je kan je fiets achterlaten in de fietsrekken op de Kouter of aan het Koophandelsplein.

MET DE ELEKTRISCHE TAXI

Gent biedt sinds kort een overzicht van alle Gentse taxi-ondernemingen die elektrische taxi's aanbieden. Deze zijn niet duurder dan gewone taxi's, maar veroorzaken geen luchtvervuiling. Samen houden we onze Gentse lucht proper!

Een overzicht vind je hier.

MET DE WAGEN

Opera Gent ligt midden in het stadscentrum, aan de Kouter. Opgelet: sinds voorjaar 2017 is het nieuwe circulatieplan in Gent in werking getreden. Dit heeft een invloed op de route die je kan nemen naar het centrum. Je leest er alles over op de website van Stad Gent. Houd ook rekening met het feit dat de opera in een lage-emissiezone ligt. Je kan hier bekijken of je wagen de zone mag binnenrijden.

Dichtstbijzijnde parkings:

Opgelet: uiteraard is de capaciteit van de parkings beperkt. Het openbaar vervoer nemen van aan de stadsrand is een minder stresserend alternatief.

Enkele alternatieven voor de gesloten P+R Gentbrugge vind je hier.

NIEUW! Reserveer je parkingplaats vooraf

  • bezoekers van OBV kunnen op voorhand hun parkingplaats reserveren via de website van Interparking. Dankzij onze kortingscode geniet je standaard van het beste tarief. Het tarief is afhankelijk van de parking en de aankomsttijd, maar je geniet minimaal een korting van 30%.
    Reservatielink: Klik hier
    Kortingscode: operaballet
    Parking: Parking Zuid

  • Heb je een abonnement? Lees hier alles over de Pcard+

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons