Tarieven en kortingen

ZAALINDELING

Opera- en balletvoorstellingen

Om de prijzen van elke stoel zo goed mogelijk te laten overeenkomen met de zichtbaarheid hanteren wij een zaalindeling in verschillende categorieën en bijbehorende prijsklassen. We houden hoofdzakelijk rekening met de afstand tot en zichtlijnen naar de scène.

Tijdens het online aankoopproces, kan je na de selectie van je stoel, via de 360°-weergave een foto zien met het perspectief naar de scène vanaf je geselecteerde stoel. Het bespreekbureau informeert je hier ook graag over.

Tickets worden niet terugbetaald.

KORTINGEN


Jongeren

Jongeren krijgen van ons een extra duwtje in de rug en hoeven niets
te missen.

Abonnementen

 • wie 26 of jonger is, heeft maar liefst 50% korting bij aankoop van een abonnement
 • wie 35 of jonger is, heeft maar liefst 30% korting bij aankoop van een abonnement

Losse tickets

 • wie 18 jaar of jonger is, kan losse tickets aankopen met een korting van 50%
 • wie 30 jaar of jonger is, kan losse tickets aankopen met een korting van 30%
 • houders van een EYCA-kaart (European Youth Card Association) krijgen 50% korting op hun ticket
 • lastminutetarief: vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling worden de vrije plaatsen verkocht aan 10 euro aan al wie 26 of jonger is (op vertoon van je identiteitskaart)
 • houders van de OKO-sectorpas kunnen een ticket aan professioneel tarief kopen. Kaarten tegen dit tarief kunnen enkel telefonisch, via mail of ter plaatse worden besteld en op vertoon van je pas.

Groepen

Groepen vanaf 10 personen krijgen korting op onze voorstellingen

 • groepen van 10 tot 30 personen: 10%
 • groepen van 31 tot 60 personen: 15%
 • groepen van 61 of meer personen: 20%

Voor een groepsarrangement op maat kan je terecht bij Marianne Boterdaele:
09 268 10 57 / groepen@operaballet.be

Scholen

Elk seizoen staan er schoolvoorstellingen op het programma.

Scholengroepen vanaf 11 personen (10 + 1 gratis begeleider) met leerlingen jonger dan 30 jaar kunnen op weekdagen onze voorstellingen bijwonen met een korting van 50%.

We gaan verder met de succesformule in het Now Playing-format: een combinatie van een inleiding in de klas, een rondleiding én de voorstelling vanaf uitstekende plaatsen in de zaal. Now Playingkaartjes zijn beperkt tot maximaal 80 kaarten per voorstelling.

Voor schoolvoorstellingen en Now Playing-avonden voorzien we 1 gratis begeleider per 20 leerlingen (met een maximum van 2 gratis begeleiders per groep).

Neem contact op met scholen@operaballet.be voor meer info.

Ben je in het bezit van een lerarenkaart? Dan kan je op weekdagen onze voorstellingen bijwonen tegen een kortingstarief van 25%. Kaarten tegen dit tarief kunnen enkel telefonisch of ter plaatse worden besteld via het bespreekbureau en op vertoon van je lerarenkaart.

Een open huis voor iedereen


Opera Ballet Vlaanderen heeft actief aandacht voor toegankelijkheid en inclusiviteit. Met een aangepast prijsbeleid willen we de financiële drempel verlagen. De charme van onze historische gebouwen stelt ons wel voor grote uitdagingen om te voldoen aan de hedendaagse comfortnormen voor mensen met beperkte mobiliteit. Wij denken hierover graag met je mee, en nodigen je uit je vragen met ons te delen via info@operaballet.be.

Personen met een beperking

 • Wie in aanmerking komt voor dit tarief, krijgt 50% korting op de standaardprijs. Er zijn speciale rolstoelplaatsen voorzien op de parterre voor opera- en balletvoorstellingen. Indien er een mede-bezoeker is, is dezelfde korting van toepassing. Kaarten tegen dit tarief kunnen enkel telefonisch of ter plaatse worden besteld via het bespreekbureau en mits voorlegging van een officieel attest. We vragen ook om bij de reservering te vermelden of we bijzondere assistentie moeten voorzien. Het tarief is nooit met terugwerkende kracht te verkrijgen (we vragen je de korting te vermelden bij bestelling).

 • In al onze huizen zijn aangepast toiletten aanwezig.
 • In Opera Gent gaat de lift maar tot op het niveau van het eerste balkon, waar de foyer en salons zich bevinden. In Opera Antwerpen gaat de lift tot helemaal bovenaan. Als je slecht ter been bent, zijn plaatsen op de parterre of het eerste balkon altijd de beste optie.
 • Assistentiehonden zijn welkom na verwittiging.

Mocht je aanvullende vragen hebben of bijzondere assistentie nodig hebben, neem dan contact met ons op via info@operaballet.be.

Kansentarief

Zowel in Antwerpen als in Gent kan je tickets kopen aan kansentarief. In Antwerpen kan dat met de A-kaart, in Gent werken we met de Gentse UiTPAS. Je kan je UiTPAS ook online valideren en zo tickets aankopen.

Je kaart is uiteraard strikt persoonlijk. Het tarief is nooit met terugwerkende kracht te verkrijgen (we vragen je de korting te vermelden bij bestelling). Deze kortingen zijn niet geldig op abonnementen.

Werkzoekenden

Werkzoekenden kunnen op weekdagen onze voorstellingen bijwonen tegen een kortingstarief van 25%. Kaarten tegen dit tarief kunnen enkel telefonisch of ter plaatse worden besteld via het bespreekbureau en mits voorlegging van een officieel attest.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons