Tarieven en kortingen

Losse kaarten

Opera- en balletvoorstellingen

De prijzen van de kaarten variëren per voorstelling en zijn steeds afhankelijk van de productie, de voorstelling zelf, je zitje in de zaal én het ogenblik waarop je een kaartje aankoopt. Prijzen voor opera's en balletten starten in ieder geval vanaf €12.
Kijk het zaalplan van een voorstelling na om de precieze prijs van je kaartje te kennen, of contacteer het bespreekbureau voor advies op maat.

Concerten, familie- en schoolvoorstellingen & andere activiteiten

Een concert kan je al bijwonen vanaf €10. Voor jeugdactiviteiten hanteren we verschillende tarieven, afhankelijk van het type voorstelling en doelgroep. De prijzen voor familievoorstellingen vind je bij de activiteiten zelf, voor meer informatie over de schoolvoorstellingen en -tarieven kan je hier terecht. Andere activiteiten zoals Contextactiviteiten zoals Operabrunches, kamerconcerten, etc hebben een specifieke prijszetting. Meer details kan je vinden op de desbetreffende pagina's. De prijszetting van andere gast- en partnerproducties kan je terugvinden op de pagina’s in kwestie.

We rekenen €2 bespreekkosten per ticket bij elk ticket (behalve op familievoorstellingen). Deze kost zit standaard inbegrepen in de ticketprijs die je te zien krijgt. Indien je online bestelt, krijg je vanaf nu de mogelijkheid om je kaartjes zelf uit te printen (gratis) of te laten opsturen (€2 verzendkosten).

Business seats

Business seats bieden u een all-in vip pakket en zijn ideaal om gasten uit te nodigen voor een netwerkmoment in de prachtige setting van onze operahuizen in Gent en Antwerpen. Lees meer

Gratis inleidingen

Voor alle opera's en balletten en bij sommige concerten wordt er een inleiding voorzien. Deze start meestal een half uur of een uur voor de voorstelling en is steeds gratis en zonder reservatie toegankelijk. In de service-mail enkele dagen voor de voorstelling vermelden we steeds het aanvangsuur en bieden we regelmatig ook audio-inleidingen aan.

Abonnementen

Abonnementen leveren een voordeel op als je meer dan één of twee voorstellingen per jaar bezoekt, en zijn beschikbaar in verschillende maten, vormen en prijsformules. Je vindt al een abonnement vanaf 3 voorstellingen. Bekijk het overzicht om te weten welk abonnement het best bij je past.

Groepskortingen

Groepen vanaf 15 personen genieten de volgende kortingen op opera's, balletten en concerten:

  • groepen van 16 tot 40 personen: 10%
  • groepen van 41 tot 80 personen: 15%
  • 81 of meer personen: 20%

Enkel voor schoolgroepen (uitgezonderd opera- en ballettrajecten) voorzien we 1 gratis begeleider per 15 leerlingen. Meer informatie over ons aanbod voor scholen vind je hier.

Opgelet:

  • Deze kortingen kan je verkrijgen bij telefonische reservatie of via het bespreekbureau; slechts occasioneel bij online kaartverkoop.
  • Heb je recht op korting maar zijn je tickets reeds geboekt en betaald? Jammer, maar we kunnen jou het verschil niet terugstorten. Let dus op vóór je boekt en zorg dat je het juiste tarief selecteert. Is het tarief niet online beschikbaar? Neem dan contact op met het bespreekbureau.

Korting voor jongeren

Ben je jonger dan 26 of 30? Dan heb je een waaier aan mogelijkheden om voor een zacht prijsje te genieten van opera of ballet!

Last-minute: €10 voor min 26-jarigen

Wie graag zijn kans waagt: wie jonger is dan 26 kan voor de prijs van een cinematicket naar opera of ballet. Kom een half uur voor de voorstelling naar het bespreekbureau en dan bieden we jou de kans om de laatste vrije zitjes te kopen aan 10 euro per stuk.

EYCA-korting: 50% voor min 30-jarigen(European Youth Card)

Voor wie meer zekerheid wil: met je EYCA-app of -kaart (vroegere BILL/CJP-kaart) krijg je meteen 50% korting op elke bestelling. Opgelet: je krijgt je kaarten enkel mee op vertoon van je kaart. We vragen je dan ook om telefonisch of ter plaatse te bestellen.

Tot 70% korting op abonnementen voor min 30-jarigen

Voor de echte liefhebber: jongeren kunnen ook profiteren van kortingen tot 30% (30 jaar en jonger) of zelfs tot 70% (26 en jonger) op een abonnement. Een abonnement heb je al vanaf 3 voorstellingen. Lees hier meer over onze abonnementen.

Korting voor personen met een beperking

Onze rolstoelplaatsen zijn beschikbaar met een korting van 50% op de standaardprijs. De speciale rolstoelplaatsen zijn voorzien op de parterre voor opera- en balletvoorstellingen. Indien een begeleider nodig is, is dezelfde korting van toepassing. Kaarten tegen dit tarief kunnen enkel telefonisch of ter plaatse worden besteld via het bespreekbureau en mits voorlegging van een officieel attest. We vragen ook om bij de reservering te vermelden of we bijzondere assistentie moeten voorzien. Het tarief is nooit met terugwerkende kracht te verkrijgen (we vragen je de korting te vermelden bij bestelling).

Lees meer over de toegankelijkheid van onze gebouwen.

Uitgestelde tickets voor mensen zonder financiële ademruimte

Dankzij burgerinitiatief Enchanté, vooral gekend van de uitgestelde koffies, kan je een uitgesteld ticket kopen voor iemand zonder financiële ademruimte. Dit doe je online door één of meerdere Enchanté-tickets toe te voegen aan je winkelmandje. Reserveer je je tickets aan de balie, telefonisch of per mail, dan kan je vragen om een uitgesteld ticket aan je reservering toe te voegen. Enchanté maakt het aanbod bekend via ambassadeurs en sociale partners zoals OCMW, psychiatrische instellingen, daklozenorganisaties,...

Dit seizoen zullen er Enchanté-plaatsen beschikbaar zijn voor:
Rondleiding Achter de Schermen
Gent op 29/10
Tempus fugit/ FUTUR PROCHE
op 24/11
We bieden daarbij ook een niet-alcoholisch drankje aan twv 3 euro.

Wil je bijdragen hieraan?

Iedereen die online een ticket koopt voor Tempus fugit / FUTUR PROCHE in Gent krijgt automatisch bij afrekening de suggestie om een uitgesteld ticket aan zijn mandje toe te voegen.

Wil je een uitgesteld ticket opvragen?

Een uitgesteld ticket (en bijhorend drankbonnetje) kan enkel telefonisch, aan het bespreekbureau of per mail opgevraagd worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons