Maak kennis met onze nieuwe dansers

De nieuwe aanwinsten voor ons Ballet

vr 30 sep 2022

22 FUT Futur Proche Martens repetitiebeeldc Filip Van Roe DSC8654

1500 aanmeldingen van over heel de wereld kregen we voor de audities voor het ballet dit voorjaar! Bij Tempus Fugit/ FUTUR PROCHE en Mozart / Concert Arias. zullen de trouwe balletliefhebbers 8 nieuwe gezichten ontdekken. We stellen ze kort aan je voor.

David Ledger

De Britse danser kreeg zijn training aan de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Hij danste bij Nederlands Danstheater 2, Ultima Vez en werkte de voorbije jaren als freelance danser in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Ook in film en de commerciële sector was hij actief, maar nu vervoegt hij onze compagnie als half-solist. David verklapt ons dat hij hard uitkijkt om zijn nieuwe collega’s te leren kennen: “Het is altijd inspirerend om met nieuwe mensen te werken en ervaringen te delen. Ik hoop hier zoveel mogelijk te kunnen ontdekken en nieuwe dingen te mogen uitproberen.”

Ontdek David Ledger in Tempus Fugit

David Ledger 2
David Ledger (rechts)

Yaiza Davilla Gomez

De Spaanse Yaiza studeerde klassiek ballet aan het Koninklijk Conservatorium Mariemma in Madrid en danste de voorbije jaren bij het Balet de Teatres de la Generalitat Valenciana, Staatstheater Nürnberg en Saarländisches Staatstheater. “Een van de meest memorabele momenten uit mijn carrière was de opvoering van Hora van de Israëlische choreograaf Ohad Naharin”, vertelt ze. “Ik was compleet overdonderd toen ik het stuk voor het eerst zag en voelde me vereerd als ik het jaren later zelf mocht dansen.” Ze treedt dit seizoen aan als half-solist en is vooral benieuwd naar Pite/Spivey/Forsythe, een voorstelling met choreografen die ze enorm bewondert.

Ontdek Yaiza Davilla Gomez in Pite/Spivey/Forsythe

Yaiza Davilla 04 Spiegelungen Verweile doch
Foto: Bettina Stoess

Austin Meiteen

Deze jonge Texaan studeerde aan de Houston Ballet School en komt bij het corps de ballet van Opera Ballet Vlaanderen nadat hij drie jaar bij het Nederlands Dans Theater 2 heeft gedanst. Austin vindt het allemaal best spannend, want hij heeft nog niet de kans gehad om te werken met de grote choreografen die dit seizoen geprogrammeerd staan — met uitzondering van Johan Inger. “Ik leer graag andere danstalen kennen, het is interessant om deel uit te maken van een nieuw maakproces”, zegt hij. En wat vindt de Amerikaan van Antwerpen? “Een eclectische boel waarin alles en iedereen uniek lijkt te zijn, maar bovenal een stad die heel verwelkomend aanvoelt.”

Ontdek Austin Meiteen in Tempus Fugit

Austin Meiteen 2
Foto: Filip Van Roe

Louis Thuriot


Er is ook een Belg bij de nieuwe lichting: de in Aalst geboren Louis Thuriot. Hij studeerde dans aan de Kunsthumaniora in Brussel en Codart Performing Arts in Nederland. De voorbije vier jaar danste hij bij TanzMainz, nu sluit hij aan bij het corps de ballet van onze compagnie. Het hoogtepunt van zijn carrière was tot nu toe zijn solo Balance, waarmee hij in Duitsland en Brazilië mocht touren. “Je eigen wereld creëren en daarmee op ontdekkingsreis gaan was een prachtige ervaring”, vertelt Louis. Nu geniet hij vooral van FUTUR PROCHE van Jan Martens: “Het is een uitdagend stuk dat veel focus vraagt, maar ik hou van de uitdaging!”

Ontdek Louis Thuriot in FUTUR PROCHE

Louis Thuriot 61692572 1107183626136821 4052689964654133248 n
Louis Thuriot

Christina Guieb

Christina studeerde in haar geboorteland aan de New Zealand School of Dance. Ze was al te zien in werk van onder andere Damien Jalet bij de New Zealand Dance Company. Met dit gezelschap reisde ze in 2018 naar België, haar eerste kennismaking met Europa. Ondertussen is ze verliefd geworden op de koffie- en fietscultuur in Antwerpen, en op het werk van Jan Martens: “FUTUR PROCHE is zo goed gemaakt, het is opwindend om het te dansen onder begeleiding van live klavecimbelmuziek”, vindt Christina. Ook kijkt ze uit naar de kamerconcerten, waarin enkele dansers samenwerken met muzikanten uit ons orkest: “Ik ben benieuwd om hen te leren kennen.” Christina vervoegt, net als Louis en Austin, het corps de ballet van ons gezelschap.

Ontdek Christina Guieb in Perspectives on Bach

Christian Guieb IMG 20200210 194933 516
Foto: Andi Crown

Rune Verbilt

Rune Verbilt uit Beveren studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Hij was vorig seizoen stagiair bij ons in de productie FUTUR PROCHE van Jan Martens en mocht in die hoedanigheid mee naar het Festival d’Avignon. Ook dit seizoen zal hij te zien zijn in het corps de ballet van ons gezelschap.

Bekijk Runes avontuur in Avignon

Rune verbilt
Foto: Filip Van Roe

Asia Gullotto en Matteo Beeckman

Tot slot mogen we dit jaar naar goede gewoonte twee nieuwe stagiairs van de Koninklijk Ballet School Antwerpen verwelkomen: de Italiaanse Asia Gullotto en de Zwitser-Belg Matteo Beeckman. Ze schitterden al in de Gentse opera bij de voorstelling A Bigger Thing. We wensen hen veel leerrijke ervaring toe bij ons gezelschap!

Stagiairs ballet
Asia en Matteo in A Bigger Thing

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons