Pite / Spivey / Forsythe

Info en tickets

Pite / Spivey / Forsythe

Pite / Spivey / Forsythe

Crystal Pite - Jermaine Spivey - William Forsythe

a5c5p000000LAVIAA4-a0b5p00001QZoIUAA1


Drie generaties topchoreografen die sterk verbonden zijn met elkaar. Associate artist Jermaine Spivey is toe aan zijn eerste creatie voor ons ballet.

Met een luid brullen opent het furieuze One Flat Thing, reproduced van de Amerikaanse topchoreograaf William Forsythe. Als grillige ijsschotsen vliegen twintig tafels naar voren en worden tot ondergrond voor een wilde zwerm dansers. De elektronische klanken van Thom Willems bouwen langzaam op tot een orkaan, als indrukwekkende soundscape voor een roedel lichamen die vlijmscherp over de bühne razen met een waanzinnige intelligentie.


Forsythe beïnvloedde tal van choreografen zoals ook de Canadese Crystal Pite, die jarenlang in zijn gezelschap danste. In haar vindingrijke, humoristische en scherpzinnige Ten Duets on a Theme of Rescue benadert ze het thema van de redding tussen twee personen vanuit een poëtisch en erg persoonlijk perspectief.


De Amerikaanse choreograaf Jermaine Maurice Spivey — voormalig danser bij Forsythe en Pite — is vanaf dit seizoen associate artist bij OBV. Zijn eerste creatie voor ons gezelschap, Extant, is een dialoog tussen dans, muziek en woord. Vanuit de zwart-Amerikaanse cultuur onderzoekt Spivey existentiële thema’s zoals identiteit, het bestaan en het zichzelf in vraag stellen, en creëerde zo een fascinerende dansvoorstelling.


ca. 2 uur inclusief pauze

Programma: Extant (Jermaine Maurice Spivey) // PAUZE // One Flat Thing, reproduced (William Forsythe) // Ten Duets on a Theme of Rescue (Christal Pite)

ca. 2 uur inclusief pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling.

Ontdek de volledige castlijst hier.


Tijdens het eerste deel van de voorstelling, wordt er gebruik gemaakt van stroboscopisch licht.De makers
Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons