Tempus Fugit / FUTUR PROCHE

Info en tickets

Tempus Fugit / FUTUR PROCHE

Ballet nieuwe productie

Tempus Fugit / FUTUR PROCHE

Johan Inger - Jan Martens

a5c5p00000002edAAA-a0b5p00001QY5jjAAD


Choreografen Johan Inger en Jan Martens brengen elk een voorstelling over de tijd, begeleid door intieme piano- en klavecimbelmuziek.

De Belgische topchoreograaf Jan Martens is de komende seizoenen associate artist van Opera Ballet Vlaanderen. In FUTUR PROCHE bouwt hij met vijftien van onze dansers, twee kinderen en klaveciniste Goska Isphording aan een voorstelling over de nakende toekomst. Na twee eerdere succesproducties rond klavecimbelmuziek vindt Martens opnieuw inspiratie in verrassend, hedendaags repertoire voor het eeuwenoude instrument. Gewapend met dit symbool van de menselijke heruitvinding zoekt hij naar alternatieven voor alomtegenwoordige, duistere toekomstbeelden. Na een première op de Cour d’honneur van het prestigieuze Festival d’Avignon en alvorens te vertrekken op een internationale tournee, presenteren wij FUTUR PROCHE samen met Tempus Fugit van Johan Inger. Deze Zweedse choreograaf blies onze dansers en toeschouwers eerder al van hun sokken met B.R.I.S.A. Nu keert hij terug met Tempus Fugit: een indringende, gedanste verkenning van het rouwproces en de slijtende tijd op de hoopgevende klaviermuziek van Johann Sebastian Bach.

Met steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Podiumfonds.

ca. 2 uur en 30 minuten

Gratis inleiding (in het Nederlands), in DE SINGEL (Antwerpen) telkens 45 min. voor aanvang, in Opera Gent 1 uur voor aanvang.


De makers
Foto's


Data


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons