Het iconische PUUR van Wim Vandekeybus

Van dichtbij tijdens de repetities

do 28 mrt 2024

2324 PUU PUUR Wim Vandekeybus kostuumrepetitiec Danny Willems OBV T4 SC6359

In zijn iconische voorstelling PUUR onderzoekt de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus extreem geweld tegen onschuldigen.

Vandekeybus vertelt het verhaal van een man die doodt uit angst zijn macht te verliezen. De choreograaf werd hiervoor niet enkel geïnspireerd door oude mythologieën en Herodes’ bijbelse kindermoord, maar ook door hedendaagse genocides. Vandekeybus creëerde in PUUR diepmenselijke karakterstudies met epische proporties. In deze hybride voorstelling komen dans, theater en film samen in een duister universum waarin Vandekeybus’ wervelende bewegingstaal en zinnenprikkelende beelden nooit aan poëtische kracht inboeten.

De Belgische allround kunstenaar Wim Vandekeybus hoort in het rijtje van internationaal gerenommeerde choreografen en regisseurs die in de jaren 1980 de Vlaamse Golf vormden. Voor het eerst wordt Vandekeybus’ werk nu onderdeel van het repertoire van Opera Ballet Vlaanderen. Het past daarmee volledig in de missie om belangrijke oeuvrewerken van Vlaamse choreografen te blijven tonen én door te geven aan een nieuwe generatie dansers én publiek. PUUR is een niet te missen hoogtepunt uit de recente Vlaamse dansgeschiedenis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons