Puur

Info en tickets

Puur

a5cP6000000Vib3IAC-a0b5p00001QLyY2AAL


In zijn iconische PUUR onderzoekt topchoreograaf Wim Vandekeybus extreem geweld tegen onschuldigen

In zijn iconische voorstelling PUUR onderzoekt de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus extreem geweld tegen onschuldigen. Vandekeybus vertelt het verhaal van een man die doodt uit angst zijn macht te verliezen. De choreograaf werd hiervoor niet enkel geïnspireerd door oude mythologieën en Herodes’ bijbelse kindermoord, maar ook door hedendaagse genocides. Vandekeybus creëerde in PUUR diepmenselijke karakterstudies met epische proporties. In deze hybride voorstelling komen dans, theater en film samen in een duister universum waarin Vandekeybus’ wervelende bewegingstaal en zinnenprikkelende beelden nooit aan poëtische kracht inboeten.

De Belgische allround kunstenaar Wim Vandekeybus hoort in het rijtje van internationaal gerenommeerde choreografen en regisseurs die in de jaren 1980 de Vlaamse Golf vormden. Voor het eerst wordt Vandekeybus’ werk nu onderdeel van het repertoire van Opera Ballet Vlaanderen. Het past daarmee volledig in de missie om belangrijke oeuvrewerken van Vlaamse choreografen te blijven tonen én door te geven aan een nieuwe generatie dansers én publiek. PUUR is een niet te missen hoogtepunt uit de recente Vlaamse dansgeschiedenis.

ca. 2 uur

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling.

Engels gesproken met Nederlandse boventiteling

Na de voorstelling op 29 juni (Opera Antwerpen) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek.

Deze voorstelling bevat naakt en uitbeeldingen van geweld.


De makers
Foto's


Reacties

  • "Verbazend indrukwekkend!"

    via Facebook

  • "Magnifique"

    via Facebook

  • "Geweldige artiesten 👏👏👏"

    via Instagram

Deel je ervaring


Data en tickets

Vanaf €19


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons