When I Am Laid in Earth/Furioso

Info en tickets

When I Am Laid in Earth/Furioso

When I Am Laid in Earth/Furioso

a5cP60000006MbdIAE-a0bb000001CLTPcAAP


Ballet Vlaanderen brengt Meryl Tankard's virtuoze ‘Furioso’ naar Concertgebouw Brugge in combinatie met het prachtige ‘When I Am Laid In Earth’ van Sidi Larbi Cherkaoui.

In de aangrijpende aria When I am Laid in Earth uit Purcells Dido & Aeneas beklaagt de mythische koningin Dido haar lot. Na het vertrek van haar minnaar rest haar niets anders meer dan de dood. Sidi Larbi Cherkaoui haalde voor zijn ontroerende duet niet alleen inspiratie uit Purcells tekst en muziek maar creëerde ook een indringend eerbetoon aan Pina Bausch, een van de meest iconische choreografen van de 20e eeuw. Zij maakte van deze aria het dramatische hoogtepunt in haar beroemde Café Müller.


Furioso van de Australische choreografe Meryl Tankard werd wereldberoemd door de virtuoze choreografie, deels aan touwen in de lucht uitgevoerd. Het is een vurig en passioneel danstheaterstuk waarin de grenzen van mannelijkheid en vrouwelijkheid tot het uiterste gedreven worden. Door middel van spectaculaire bewegingssequenties werkt deze gedanste tragedie als een utopisch droombeeld van een hereniging van voormalige minnaars.

Het werk 'Sarah was 90 years old' van Arvo Pärt wordt gepresenteerd in samenwerking met Universal Edition Wien, vertegenwoordigd door Auteursbureau ALMO

1 uur 45 min

Gratis inleiding 45 min. voor aanvang van elke voorstelling.


De makers


Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons