Mozart / Concert Arias.

Info en tickets

Mozart / Concert Arias.

Ballet Belgische creatie

Mozart / Concert Arias.

Anne Teresa De Keersmaeker

a5cP60000006MfQIAU-a0b0N00001PAQ83QAH


Een man en een vrouw staan tegenover elkaar. Langzaam bindt hij haar weelderige rokken op. Hij knielt, trekt haar schoenen uit, zet ze naast elkaar op het warmkleurige rococoparket. Haar haren knoopt hij los. Plots strekt zij haar been uit en initieert zo een melancholische pas de deux. De twee cirkelen om en over elkaar heen, zoeken elkaar op en nemen weer afstand. Is dit een liefdesspel of een krachtmeting?

Bovenstaande scène speelt zich af op de klanken van Ch’io mi scordi di te, getekend Wolfgang Amadeus Mozart. Het is een van de tableaus uit Mozart / Concert Arias, de Rosas-productie waarmee Anne Teresa De Keersmaeker in 1992 het Festival d’Avignon verblufte. Vandaag mogen de dansers van Opera Ballet Vlaanderen die choreografische mijlpaal aan hun repertoire toevoegen.

Mozarts concertaria’s, veelal geschreven voor bevriende zangeressen, zijn als miniopera’s: stuk voor stuk bevatten ze het concentraat van zijn theatergenie. Staat de liefde steevast centraal, dan toont die al haar gezichten – van de gelukzaligste glimlach tot de wrangste grimas.

Net als Mozart laat De Keersmaeker iedere aria anders dansen. In een intiem decor gaan dertien dansers en drie zangeressen diverse allianties aan. Nu eens schaduwen hun bewegingen die van de piano of het orkest, dan weer is de stem een leidraad. Hier en daar wordt geknipoogd naar Mozarts leven en liefdes. En soms gaat alle logica vrolijk overboord.

2 uur en 25 minuten (incl pauze)

Gratis inleiding 45 min. voor aanvang van elke voorstelling en een gratis nagesprek op zondag 26 juni.


De makers
Foto's


Data


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons