Brodeck

Info en tickets

Brodeck

Opera nieuwe productie wereldcreatie

Brodeck

Daan Janssens

a5cP6000000Y1UjIAK-a0b5p00001RJOvPAAX


Componist Daan Janssens bewerkt Philippe Claudels succesroman tot een opera

Een man komt binnen in een herberg om boter te kopen. In plaats daarvan treft hij zijn dorpsgenoten aan, die net een gruwelijke misdaad begingen. Ze vragen hem verslag uit te brengen van de feiten. ‘Mijn naam is Brodeck en ik heb er niets mee te maken’, zo begint zijn relaas. Stap voor stap reconstrueert hij hoe een vreemdeling over de bergkammen komt aangelopen en herinneringen oproept die de dorpelingen liever laten sluimeren.

Le Rapport de Brodeck van de gevierde auteur Philippe Claudel dateert uit 2007, maar de roman heeft niets aan urgentie ingeboet. Componist Daan Janssens herwerkte deze duistere parabel over oorlog, xenofobie en herinnering tot het libretto van zijn derde opera. In zijn unieke muzikale taal, laverend tussen filmische grandeur en klanken van kristal, duikt hij in het veelgelaagde geheugen van de verteller. Claudels geraffineerde spel met de tijd is ook gefundenes Fressen voor regisseur Fabrice Murgia, geroemd om dynamisch theater dat drijft op live-video. Samen vertellen Janssens en Murgia een verhaal dat zich niet laat vergeten.

Coproductie met Opéra national de Lorraine en Opera Ballet Vlaanderen i.s.m. LODmuziektheater

ca. 2 uur en 30 minuten, inclusief pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling.

Na de voorstellingen op 11 februari (Opera Antwerpen) en 3 maart (Opera Gent) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek.

De voorstelling op 20 februari wordt uitgezonden op Klara Live om 20:00u.

Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling


De makers
Foto's

Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas Ontdek de lentepas
Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar Ga met korting naar 3 voorstellingen dit voorjaar

Data


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons