Jenůfa

Info en tickets

Jenůfa

Jenůfa

Leoš Janáček

a5c5p000000LAesAAG-a0b5p00001QLyXiAAL


Robert Carsens uitgepuurde kijk op Leoš Janáčeks plattelandsopera neemt je mee op een aangrijpende reis langs het al te menselijke

Met Jenůfa brak Leoš Janáček voorgoed door als componist voor muziektheater. Zijn derde opera speelt zich af op het platteland, in een hechte gemeenschap met een verstikkende sociale controle. Jenůfa raakt zwanger van Števa. Hij belooft met haar te trouwen maar breekt zijn woord. Tegen de hoogst mogelijke prijs probeert Jenůfa’s stiefmoeder, de in het dorp gerespecteerde kosteres, de eer van het meisje te redden. Voor zijn compositie liet Janáček zich leiden door het natuurlijke ritme van de Tsjechische taal en kwam zo tot een vernieuwende operastijl waar ook de Moravische volksmuziek doorheen meandert.

In wat is uitgegroeid tot een van de succesvolste creaties van Opera Ballet Vlaanderen, boort regisseur Robert Carsen naar de kern van dit aangrijpende psychodrama vol onbeantwoorde gevoelens, afgunst en goede bedoelingen. Na een reis van twintig jaar langs de grootste internationale operapodia – van Spanje, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en zelfs Japan – keert onze Jenůfa huiswaarts.

ca. 2 uur 30 min, inclusief pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling


Tsjechisch met Nederlandse en Engelse boventiteling


De makers
Foto's


Data


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons