Creature

Info en tickets

Creature

Ballet nieuwe productie

Creature

Akram Khan

a5c5p000000LAB4AAO-a0b0N00001ObJauQAF


Sterchoreograaf Akram Khan komt terug met een indrukwekkend ballet over verlatenheid en isolatie, en het verlangen naar verbondenheid.

Na hun triomftocht met Giselle keren choreograaf Akram Khan en zijn dreamteam terug naar Opera Ballet Vlaanderen voor een grootschalig ballet. Creature speelt zich af in een vervallen onderzoekscentrum aan de Noordpool. Daar onderwerpt een militaire brigade een mysterieus wezen aan een gewaagde studie. Het schepsel wordt getest op zijn mentale en fysieke aanpassingsvermogen aan extreme koude, isolatie en heimwee – cruciale eigenschappen voor de menselijke kolonisatie van onontgonnen terrein op onze planeet en daarbuiten. Creature is een onaards verhaal over uitbuiting en menselijke grenzen, met echo’s van Georg Büchners Woyzeck en Mary Shelley’s Frankenstein. Daarbij drijft Akram Khans imposante choreografie op een genadeloos duistere partituur van Vincenzo Lamagna en een uitgebeende scenografie van Tim Yip. Het resultaat is een monumentale studie van verlatenheid en isolatie, outsiderschap en het verlangen naar verbondenheid.

Een coproductie met English National Ballet. Deze productie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Belgische Tax Shelter.

Deze voorstelling bevat flitsende lichten en luide muziek. De voorstelling bevat thema's van zelfdoding en seksueel geweld.

ca. 2 uur en 10 minuten (inclusief pauze)

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling.


De makers
Foto's


Data

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons