Ernani

Info en tickets

Ernani

Opera nieuwe productie

Ernani

Giuseppe Verdi

a5c5p000000LAAIAA4-a0b5p00001QWYJcAAP


Een herontdekking van Verdi’s vroege meesterwerk, vol politieke intriges en passionele liefde.

Met briljante aria’s, prachtige ensembles en grote koorstukken schiep Giuseppe Verdi met zijn vroegere meesterwerk Ernani een meeslepende opera waarin de theatrale kracht primeert. De ideale grondstof vond Verdi in Victor Hugo’s theaterstuk Hernani, ou l'Honneur Castillan, een van de sleutelwerken van de Franse romantiek waarin de nadruk kwam te liggen op rauwe emoties. In Ernani schetst Verdi het portret van een jonge outsider, iemand die zo diep getraumatiseerd is dat enige vorm van liefde in z’n leven toelaten onmogelijk geworden is.

De verstoten rebel Ernani heeft één doel voor ogen: de moord op zijn vader wreken door het doden van de Spaanse koning Don Carlos. Wanneer Ernani zijn geliefde Elvira wil redden van haar gedwongen huwelijk met de oude hertog Silva, komt hij te weten dat ook de koning zelf met Elvira wil huwen. Ernani komt terecht in een persoonlijk én politiek kluwen dat voor hem enkel fataal kan eindigen.

Dirigente Julia Jones en regisseur Barbora Horáková Joly vervlechten de opera met enkele speciaal voor deze voorstelling geschreven monologen van auteur Peter Verhelst, die gebracht worden door acteur Johan Leysen. Het nieuw gecreëerd mysterieus personage begeleidt Ernani bij een innerlijke reis doorheen zijn duistere en verwrongen gedachten. De opera wordt hierdoor een aaneenrijging van episodes uit het leven van Ernani: herinneringen, waanbeelden of zelfs nachtmerries die Ernani’s bestaan langzaamaan ontsluieren…

Een coproductie van Opera Ballet Vlaanderen en Theater St. Gallen. Deze productie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Belgische Tax Shelter.

ca. 2 uur en 45 minuten inclusief pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling. Op zaterdag 28 januari zendt Klara een live-opname uit via Klara Live.

Italiaans met Nederlandse en Engelse boventiteling


De makers
Foto's


Data


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons