Die Fledermaus

Info en tickets

Die Fledermaus

Die Fledermaus

Johann Strauss II

a5c5p000000LATMAA4-a0b5p00001RJOv0AAH


De beroemdste operette van de ‘walskoning’ knalt zo feestelijk als een fles champagne op nieuwjaarsdag

Wanneer het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker op de buis is, wordt in vele huiskamers gedanst op de feestelijke muziek van Johann Strauss II. Iedereen zwicht voor de aanstekelijke en magistraal georkestreerde melodieën van de ‘walskoning’. Opera Ballet Vlaanderen brengt zijn beroemdste operette Die Fledermaus in concertante vorm op de planken.

Als een vlieg op de muur volg je hoe Dr. Falke wraak neemt op zijn vriend Gabriël von Eisenstein door hem een poets te bakken. Tijdens een groots feest bij prins Orlofsky treedt zijn listige plan in werking en gaan de poppen aan het dansen. Tot grote hilariteit stapelen de misverstanden zich op en vallen de maskers af. ‘Der Champagner war an allem schuld!’, beseffen de bekaterde personages op het einde van de operette, waarin Strauss de draak steekt met de Weense bourgeoisie van de 19e eeuw. Regisseur Tom Goossens brengt in een semi-scenische versie het humoristische verhaal tot leven. Die Fledermaus knalt zo feestelijk als een fles champagne op nieuwjaarsdag.

ca. 2 uur en 30 minuten, inclusief pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling

In samenwerking met Muziektheater Transparant

Duits met Nederlandse en Engelse boventiteling


De makers
Reacties

  • "Vandaag de voorstelling gaan bekijken. Heel mooie voorstelling met humor, prachtige muziek en heel straffe stemmen!"

    via Facebook

  • "Enorm genoten van deze frisse interpretatie 😍"

    via Instagram

  • "Eindelijk na 17 jaar klonk er weer echte operettemuziek in jullie zaal. De muziek werkte aanstekelijk en het publiek was zeer enthousiast. Doe zo voort!"

    via Facebook

Deel je ervaring


Data


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons