La clemenza di Tito

Info en tickets

La clemenza di Tito

Opera nieuwe productie Belgische creatie

La clemenza di Tito

Wolfgang Amadeus Mozart

Data en tickets Vanaf €21
a5c5p000000LALOAA4-a0b5p00001QY5dbAAD


Milo Rau legt met Mozarts opera over de barmhartige keizer Titus de zelfbehoudende strategieën van de elite bloot

Vitellia houdt van Titus, de keizer van het Romeinse Rijk. Wanneer hij haar liefde niet beantwoordt, smeedt ze samen met Titus’ vertrouweling Sestus, een plan hem te doden om zo zelf aan de macht te komen. De aanslag mislukt. Titus weigert zijn belagers te straffen en verleent ze uiteindelijk clementie. Met dit politieke én diepmenselijke verhaal – een van zijn allerlaatste composities – creëerde Wolfgang Amadeus Mozart een muziektheatraal meesterwerk waarin virtuoze aria’s en grandioze ensembles de boventoon voeren. Maar is Titus echt wel zo barmhartig? Dat is de vraag die de Zwitserse regisseur Milo Rau zich in zijn lezing stelt.

Rau plaatst Titus te midden van een politieke en artistieke elitaire wereld waarbinnen zijn goedheid ontmaskerd wordt als een verborgen strategie van zelfbehoud. Net zoals in zijn theaterwerk nodigt Rau ook in deze opera niet-professionele spelers uit. In zowel grootse taferelen als intieme documentaire scènes ontmoeten ze de uitmuntende cast van solisten én het Koor en Orkest van Opera Ballet Vlaanderen onder de bezielende leiding van muziekdirecteur Alejo Pérez.

ca. 2 uur 40 min, inclusief pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling

Na de voorstellingen op 17 sept (Opera Antwerpen) en 8 okt (Opera Gent) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek.

Deze voorstelling bevat enkele gewelddadige scènes.

Coproductie met Théâtres de la Ville de Luxembourg

Italiaans met Nederlandse en Engelse boventiteling


De makersFoto's


Data en tickets

Vanaf €21

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons