Tristan und Isolde

Info en tickets

Tristan und Isolde

Opera nieuwe productie

Tristan und Isolde

Richard Wagner

a5c5p000000LAT9AAO-a0b5p00001QY5YCAA1


Richard Wagner verklankt een allesverterend liefdesverlangen op magistrale wijze, de Franse cineast Philippe Grandrieux regisseert.

Een schip nadert de kust van Cornwall. Aan boord: een melancholische ridder en een ontembare prinses. Tristan brengt Isolde naar de oude koning Marke, met wie ze moet trouwen. Nog liever sterven, denkt zij – maar de doodsdrank waarin ze redding zoekt, blijkt een liefdesdrank te zijn. Nog voor ze aan land gaan, zijn Tristan en Isolde tot elkaar veroordeeld. Hun verboden liefde is zo allesverterend dat ze alleen kan uitmonden in een extatische dood. In zijn muziekdrama Tristan und Isolde verklankte Richard Wagner de begeerte. Hunkerende melodieën, eindeloze dissonanten op de grens van de verlossing: tegen deze muziek is zelfs de koelbloedigste luisteraar weerloos. Met de Franse cineast Philippe Grandrieux krijgt Wagner een gedroomde compagnon de route. Grandrieux’ radicale films baden in een zinnelijk schemerduister waar klank en beeld versmelten. Zijn regie plaatst Isolde in het brandpunt van Wagners opera en kondigt zich aan als een koortsdroom waarin muziek, video en dans één worden.

Een coproductie van Opera Ballet Vlaanderen en Opéra de Rouen Normandie. Deze productie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Belgische Tax Shelter.

ca. 5 uur, inclusief twee pauzes. Pauze 1: 35 min. Pauze 2: 20 min

Gratis inleiding 1 uur voor aanvang van elke voorstelling.

Gezien het meeslepende karakter van deze productie zijn er geen tussentitels. Wij raden u aan voor de voorstelling de synopsis te lezen, die wordt verspreid via onze website, mailings en social media en op de avond van de voorstelling.

Deze voorstelling bevat naaktheid en fotosensitieve beelden, die bij sommige mensen tot ongemak en hoofdpijn kunnen leiden.

Een coproductie van Opera Ballet Vlaanderen en Opéra de Rouen Normandie.

Duitstalig gezongen


De makers
Foto's


Data


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons