Die sieben Todsünden & Petroesjka

Info en tickets

Die sieben Todsünden & Petroesjka

Die sieben Todsünden & Petroesjka

Kurt Weill / Igor Stravinsky

Data en tickets Vanaf €21
a5c5p000000LATNAA4-a0b5p00001QLyYCAA1


Ella Rothschild en Stijn Celis herinterpreteren twee mijlpalen uit het 20ste-eeuwse balletrepertoire

Twee gloednieuwe choreografieën van mijlpalen uit het 20e-eeuwse balletrepertoire op één avond: Igor Stravinsky’s Petroesjka en het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden van Kurt Weill en Bertolt Brecht. De anti-held Petroesjka leidt een dubbelleven. Als marionet in het theater is hij een attractie voor een op sensatie beluste massa. Privé is hij uiterst menselijk, innerlijk verscheurd en kwetsbaar. In vier ‘scènes burlesques’ contrasteren de wreedheid en onverschilligheid van de massa met menselijke gevoeligheid en eenzaamheid. De Israëlische choreografe Ella Rothschild, gewezen lid van de legendarische Batsheva Dance Company, haalt het ballet weg uit zijn oorspronkelijke, urbane setting en vindt een nieuw narratief dat zich afspeelt in een wildernis met een spanningsvolle relatie tussen mens en dier.

In Die sieben Todsünden moet Anna, een in tweeën gesplitste jonge vrouw, de hort op om geld te verdienen voor haar familie. Op haar queeste langs zeven Amerikaanse steden wordt zij telkens door de verlokking van een andere doodzonde in haar winstbejag gehinderd. Choreograaf Stijn Celis brengt een hedendaagse interpretatie van dit hybride meesterwerk waarin dans en opera, de American Dream en maatschappijkritiek hand in hand gaan. De muziek wordt live gebracht door het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen onder leiding van chef-dirigent Alejo Pérez.

ca. 1 uur 55 min, inclusief pauze

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling.


Na de voorstelling op 22 dec (Opera Gent) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek.


Die sieben Todsünden is een coproductie met Saarländisch Staatstheater Saarbrücken


De makers

 • Kurt Weill

  Componist

 • Bertold Brecht

  Libretto

 • Alejo Pérez

  Muzikale leiding

 • Gaetano Lo Coco

  Muzikale leiding

 • Stijn Celis

  Choreografie Die Sieben Todsünden

 • Ella Rothschild

  Choreografie Petroesjka

 • Eva Veronica Born

  Scenografie

 • Teresa Vergho

  Kostuumontwerp


Data en tickets

Vanaf €21


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons