Petroesjka / Die sieben Todsünden

Info en tickets

Petroesjka / Die sieben Todsünden

Petroesjka / Die sieben Todsünden

Igor Stravinsky / Kurt Weill

a5cP600000097wjIAA-a0b5p00001QLyYCAA1


Ella Rothschild en Jeroen Verbruggen herinterpreteren twee mijlpalen uit het 20ste-eeuwse balletrepertoire.

Twee gloednieuwe choreografieën van mijlpalen uit het 20e-eeuwse balletrepertoire op één avond: Igor Stravinsky’s Petroesjka en het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden van Kurt Weill en Bertolt Brecht. In de nieuwe choreografie van Petroesjka van Ella Rothschild ruilen we de oorspronkelijke urbane setting van Stravinsky's ballet in voor een wildernis waarin we een samenleving op drift vinden, die zich verliest in wreedheid en brutaliteit en die weigert haar sterfelijkheid onder ogen te zien. Een levensgrote ezel-pop neemt de plaats in van de anti-held Petroesjka uit het oorspronkelijke script. Maar ook het menselijke hoofdpersonage van Rothschilds nieuwe allegorische vertelling, De Sterfelijke, wordt als een pop bewogen door de dansers. De schemerzone tussen realiteit en droom, die Petroesjka kenmerkt, is een kolfje naar de hand van de Israëlische choreografe.

In Die sieben Todsünden moet Anna, een in tweeën gesplitste jonge vrouw, de hort op om geld te verdienen voor haar familie. Op haar queeste langs zeven Amerikaanse steden wordt zij telkens door de verlokking van een andere hoofdzonde in haar winstbejag gehinderd. Choreograaf Jeroen Verbruggen zorgt voor een eigenzinnige interpretatie van dit hybride meesterwerk waarin dans en opera, de American Dream en maatschappijkritiek hand in hand gaan. De muziek wordt live gebracht door het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen onder leiding van chef-dirigent Alejo Pérez.

ca. 1 uur 55 min, inclusief pauze

Jeroen Verbruggen neemt de choreografie van Die sieben Todsünden over van Stijn Celis, die om gezondheidsredenen moest afhaken.

Na de voorstelling op 22 dec (Opera Gent) kan je 10 minuten na het einde van de voorstelling een nagesprek bijwonen. Onze dramaturgen gaan in gesprek met het productieteam en het publiek.

Gratis inleiding (in het Nederlands), telkens 1 uur voor aanvang van elke voorstelling.

Die sieben Todsünden is een coproductie met Saarländisch Staatstheater Saarbrücken.


De makers
Foto's


Reacties

  • "Schitterende voorstelling, we hebben genoten. Ook een ⭐️ voor de muzikanten."

    via Facebook

  • "Amazing performance , thank you #operaballetvlaanderen"

    via Instagram

  • "´t was prachtig. Ik ga nog eens kijken"

    Via Facebook

Deel je ervaring


Data


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons