Kom als jongere naar opera of ballet

Heb je al kennisgemaakt met opera of ballet? Wil je graag weten wat je kan beleven tijdens een voorstelling? En wist je dat we kortingen geven voor wie jonger is dan 30 en voor studenten?

Festival 000258 Ori
Ontdek onze kortingen

Zomeractie

Ben je jonger dan 30 jaar dan heb je deze zomer geluk. Tijdens juli, augustus en september krijg je bij aankoop van één ticket met de kortingscode 'SUMMERTIME', van ons het tweede gratis! De actie geldt voor Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny en Ein deutsches Requiem (enkel in Antwerpen). Kom proeven van ons programma in september en start jouw cultuurseizoen bij Opera Ballet Vlaanderen.

Tot 70% korting op abonnementen voor -30

Voor de echte liefhebber: profiteer van kortingen tot 30% (30 jaar en jonger) of zelfs tot 70% (26 jaar en jonger) op een abonnement. Een abonnement heb je al vanaf 3 voorstellingen.

Last-minute: €10 voor -26

Ben je jonger dan 26? Kom een half uur voor de voorstelling naar het bespreekbureau en dan bieden we je de kans om de laatste vrije zitjes te kopen aan €10 per stuk.

50% korting voor -30 (European Youth Card)

Voor wie meer zekerheid wil: met je EYCA-app of -kaart krijg je meteen 50% korting op elke bestelling. Opgelet: je krijgt je tickets enkel mee op vertoon van je kaart. We vragen je dan ook om telefonisch of ter plaatse te bestellen.

Preview MG 6117
Is opera of ballet iets voor mij?

Als je nog niet hebt kennisgemaakt met opera of ballet weet je misschien nog niet wat je precies kan verwachten. Dat is niet zo gek, want een voorstelling bij Opera Ballet Vlaanderen is altijd verrassend!

In ons programma vind je voornamelijk opera- en balletvoorstellingen, maar er staan ook concerten, jeugdvoorstellingen en nog veel meer op onze planken. Bovendien geven we in onze Vonk-producties jonge makers een podium voor experiment en vernieuwing.

Neem een kijkje in het programmaoverzicht en kies uit een breed scala aan voorstellingen.

Ontdek ons volledige programma

Applaus Antwerpenc Jonas Roosens
Heb ik voorkennis nodig?

Je hebt geen voorkennis nodig om te genieten van opera of ballet, maar je ervaring kan nog intenser worden als je iets over het verhaal of de achtergrond bij een voorstelling hebt gelezen of bekeken.

Daarom voorzien we voor elke productie artikels, video- en fotomateriaal in de weken voorafgaand aan de voorstelling. Die scheppen een beeld van wat je zal zien en ervaren. Je vindt het materiaal op onze sociale media, op deze website en in onze nieuwsbrieven.

Wil je nog dieper duiken, kom dan een uur vroeger voor de gratis inleiding: de ideale last-minute voorbereiding. Daar kom je meer te weten over de context van de voorstelling, waar je op kan letten en welke boodschap de artiesten op scène willen brengen.

Der Silbersee 3c Annemie Augustijns
Enkele balletvoorstellingen uitgelicht

Mozart/ Concert Arias.

Mozart weet als geen ander hoe je over de liefde zingt, De Keersmaeker weet op haar beurt hoe je de liefde kan dansen. In 1992 maakte ze een choreografie op de concertaria’s van Mozart, die ons Ballet nu zelf mag opvoeren.

Creature

In een vervallen laboratorium aan de Noordpool wordt onderzocht hoe de mensheid kan voortbestaan. Sterchoreograaf Akram Kahn komt terug met een spektakelballet over verlatenheid en isolatie, en het verlangen naar verbondenheid.

Satyagraha

De opera van componist Philip Glass schetst een portret van Mahatma Gandhi. Opera wordt door choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui gecombineerd met dans in een intrigerende voorstelling over ‘de kracht van de waarheid’.

22 MOZ00089 B Mozart Concert Arias Kostuumrepetitiec Filip Van Roe 05 2022 DSC9079
Enkele producties van Vonk uitgelicht

A bigger thing

Argentijnse tango’s vullen de Gentse operazaal, die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een spectaculaire ballroom. Een diverse groep Gentenaren gebruikt de vloer als ontmoetingsplek waarop de kracht van het dansen wordt gevierd.

RIZOOM!

Opera en dans, klassiek en pop. Deze familievoorstelling gaat over omgaan met verlies: van je jeugd, je favoriete knuffel, je baan of een dierbare. Dat iedereen dat op zijn manier doet, is de mooie boodschap die Rizoom! uitdraagt.

Vake poes

Een twaalfjarig meisje duikt in het verborgen verleden van haar grootvader en herbeleeft zijn traumatische jeugd. Regisseur Lisaboa Houbrechts maakt muziektheater over de kindertijd van meerdere generaties, met Bachs Johannespassie als leidraad.

Kruistocht

Thea Beckmans jeugdklassieker Kruistocht in spijkerbroek was en is voor jongeren een must-read. Het boek leeft nu verder als muziektheater, met meer dan vijftig kinderen op de scène op muziek van Compact Disk Dummies.

Preview 22 RIZ00083 V 2122 RIZOOM Kostuumrepetitiebeeldc Joost Joossen Rizoom Day2 293

NOG TIPS NODIG VOOR JE EERSTE BEZOEK?

Kriebelt het om eens binnen te stappen? Goed zo! Heb je nog wat tips nodig over je bezoek?

Maak kennis met opera of ballet

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons