Kom als jongere naar opera of ballet

Heb je al kennisgemaakt met opera of ballet? Wil je graag weten wat je kan beleven tijdens een voorstelling? En wist je al dat we kortingen geven voor wie jonger is dan 30 en voor studenten?


Ontdek onze kortingen


ZOMERACTIE 1+1 gratis in september voor -30ers

Ben je jonger dan 30 jaar dan heb je deze zomer geluk. Tijdens juli, augustus en september krijg je bij aankoop van één ticket, van ons het tweede gratis! De actie geldt voor Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny en Ein deutsches Requiem. Kom proeven van ons programma in september en start jouw cultuurseizoen bij Opera Ballet Vlaanderen.

Bestel je tickets met de kortingscode SUMMERTIME en krijg van ons het tweede ticket gratis.

Ga naar Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny

Ga naar Ein Deutsches Requiem

Tot 70% korting op abonnementen voor -30

Voor de echte liefhebber: profiteer van kortingen tot 30% (30 jaar en jonger) of zelfs tot 70% (26 en jonger) op een abonnement. Een abonnement heb je al vanaf 3 voorstellingen.

Lees meer over onze abonnementen

Last-minute: €10 voor -26

Ben je jonger dan 26? Kom een half uur voor de voorstelling naar het bespreekbureau en dan bieden we je de kans om de laatste vrije zitjes te kopen aan €10 per stuk.

50% korting voor -30 (European Youth Card)

Voor wie meer zekerheid wil: met je EYCA-app of -kaart krijg je meteen 50% korting op elke bestelling. Opgelet: je krijgt je kaarten enkel mee op vertoon van je kaart. We vragen je dan ook om telefonisch of ter plaatse te bestellen.

Preview MG 6117
Is opera of ballet iets voor mij?


Als je nog niet hebt kennisgemaakt met opera of ballet weet je misschien nog niet wat je precies kan verwachten. Dat is niet zo gek want een voorstelling bij Opera Ballet Vlaanderen is altijd verrassend!

In ons programma vind je zowel klassiekers, nieuwe creaties en werk van zowel gevestigde artiesten als van jong en aanstormend talent.

Neem een kijkje in het programmoverzicht en maak je keuze uit een breed scala van voorstellingen.

Ontdek ons volledige programma

Applaus Antwerpenc Jonas Roosens
Heb ik voorkennis nodig?


Je hebt geen voorkennis nodig om te genieten van opera of ballet. Maar het helpt natuurlijk wel als je iets over het verhaal of achtergrond bij de voorstelling hebt gelezen of bekeken.

Daarom voorzien we voor elke productie artikels, video- en fotomateriaal in de weken voorafgaand aan de voorstelling. Aan de hand daarvan kan je je een beeld scheppen van wat je zal zien en ervaren. Die content vind je op onze sociale media, hier op deze website en via onze nieuwsbrieven.

Wil je toch dieper duiken? Kom dan extra vroeg voor de gratis inleiding. Daar kom je meer te weten over de context van de voorstelling, waar je op kan letten en welke boodschap de artiesten met de voorstelling willen brengen.

Der Silbersee 3c Annemie Augustijns
Onze suggesties


Beetje overweldigd door ons volledige programma? Voor jongeren die voor het eerst willen kennismaken met opera of ballet hebben we onderstaande suggesties.

OPERA


Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny - nieuwe productie
De jazzy opera vertelt het verhaal van criminelen die een valstrikstad stichten. Genot geldt er als enige wet, zolang je er maar voor betaalt. Wat lijkt op een paradijs, verandert snel in een hel. De internationaal gekende top-regisseur Ivo van Hove regisseert.

Ontdek Aufstieg und Fall der...

Woman at point zero - muziektheater, Belgische creatie, festival
Een pakkende multimediale opera over uitbuiting en emancipatie, geïnspireerd door de gelijknamige roman van Nawal El Saadawi. De muziek is een bijzondere mix van westerse en oosterse tradities, uitgevoerd op folkinstrumenten.

Ontdek Woman at point zero

34 A4222
Ballet


Mozart/ Concert Arias. - herneming
Mozart weet als geen ander hoe je over de liefde zingt, choreograaf Anne Teresa De Keersmaeker weet op haar beurt hoe je de liefde kan dansen. In 1992 maakte ze een choreografie op de concertaria’s van Mozart, die ons Ballet nu zelf mag opvoeren.

Ontdek Mozart / Concert Arias.

Satyagraha - opera, ballet, herneming
De opera van componist Philip Glass schetst een portret van Mahatma Gandhi. Opera wordt door choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui gecombineerd met dans in een intrigerende voorstelling over ‘de kracht van de waarheid’.

Ontdek Satyagraha

22 MOZ00089 B Mozart Concert Arias Kostuumrepetitiec Filip Van Roe 05 2022 DSC9079
Vonk


A bigger thing - performance, wereldcreatie
Argentijnse tango’s vullen de Gentse operazaal, die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een spectaculaire ballroom. Een diverse groep Gentenaren gebruikt de vloer als ontmoetingsplek waarop de kracht van het dansen wordt gevierd.

Ontdek A bigger thing

Kruistocht - muziektheater, wereldcreatie, jeugd, geschikt vanaf 10+
Thea Beckman
s jeugdklassieker Kruistocht in spijkerbroek was en is voor jongeren een must-read. Het boek leeft nu verder als muziektheater, met meer dan vijftig kinderen op de scène op muziek van Compact Disk Dummies.

Ontdek Kruistocht

Preview 22 RIZ00083 V 2122 RIZOOM Kostuumrepetitiebeeldc Joost Joossen Rizoom Day2 293
Nog wat tips nodig voor je eerste bezoek?


Kriebelt het al om eens binnen te stappen? Goed zo!

Heb je toch nog wat tips nodig over je bezoek?

Klik dan hier

Faust homepage

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons